Buurtbemiddeling

In deze tijd van Corona staan we veel voor elkaar klaar; we doen een boodschapje voor oma, we helpen een neefje met het huiswerk. Maar ook zijn we veel meer thuis wat kan betekenen dat je ook meer last van elkaar kunt hebben.

We hebben voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet:

Tip 1
Geluiden klinken voor de buren soms zelfs harder dan dat ze voor jou klinken. Denk hierbij aan dichtslaande deuren, blaffende honden of de trap oprennen. Wat helpt is om bijvoorbeeld sloffen te dragen in huis in plaats van schoenen, viltjes te plakken onder de meubels, een koptelefoon op te doen en het installeren van deurdrangers.

Tip 2
Als je weet dat je gaat klussen en dit voor meer geluid gaat zorgen, laat dit dan de buren weten. Je kunt dit doen door een briefje te schrijven of een appje te sturen. Daarnaast kan je ook even aanbellen om dit te laten weten. Laat ook even weten wanneer je het gaat doen en hoelang het duurt. Probeer rekening te houden met het tijdstip dat je gaat klussen, het is bijvoorbeeld lastig als je buren net een online vergadering hebben. Je kan dit natuurlijk altijd in overleg doen.

Tip 3
Vind je het geluid van de buren zo vervelend dat je er boos van wordt? Wacht dan even tot je rustig bent voordat je de buren aanspreekt, dan komt wat je wil zeggen veel beter over. Blijf vriendelijk en rustig. Door boos te doen naar de ander, roept dat ook boosheid op bij de ander. Dan komen jullie niet verder.

Kom je er niet uit?
Buurtbemiddeling Synthese helpt jullie om samen oplossingen te vinden. We kunnen tips geven of een gesprek plannen waarin we met z’n allen aan tafel gaan om te kijken of jullie er toch samen uit kunnen komen. Dit kan via buurtbemiddeling@synthese.nl of 0478 517300.

Kijk op de website www.synthese.nl onder ‘Wat doen we’- ‘Buurtbemiddeling’ om de folders te downloaden voor meer informatie.
Wie op zoek is naar algemene tips om er met de buren uit te komen, kan ook eens kijken op de gloednieuwe website www.problemenmetjeburen.nl.