Energietoeslag via gemeente tot 31-12-2022 aan te vragen

Hoge energierekening? De gemeente Venray helpt!

Huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van het minimum) kunnen in 2022 een energietoeslag van € 1.300 ontvangen. Huishoudens met een inkomen tussen 120% en 130% van het sociaal minimum kunnen een toeslag van € 650 aanvragen. De aanvraagperiode is verlengd tot en met 31 december 2022. 

De energietoeslag is bedoeld om de financiële impact van de stijgende energiekosten te verzachten. Wethouder Martin Leenders: “We vinden het belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Venray die recht hebben op de energietoeslag, dit ook krijgen. Aan een groot deel van deze inwoners is de energietoeslag al uitgekeerd, maar we weten dat de groep groter is. Om ook deze inwoners de kans te geven de energietoeslag aan te vragen, hebben we de aanvraagperiode verlengd naar het einde van het jaar. In eerste instantie was 31 oktober de deadline.”

Aanvragen energietoeslag
U kunt de energietoeslag eenvoudig aanvragen op de website van de gemeente. Op www.venray.nl/energietoeslag-voor-lagere-inkomens staan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de toeslag. Let op: ook als u een AOW-uitkering ontvangt, komt u mogelijk in aanmerking voor de toeslag.
Op de website van de gemeente kunt u een digitaal formulier invullen. Het is ook mogelijk om het aanvraagformulier te printen en op te sturen per post.

Ondersteuning bij aanvraag
Er zijn diverse organisaties in Venray die u kunnen helpen bij het indienen van een aanvraag. Een overzicht van deze organisaties is te vinden op www.venray.nl/regelingen-en-toeslagen-voor-huishoudens. 

Uitkeren van de energietoeslag
Er wordt uiteraard geprobeerd om aanvragen zo snel mogelijk af te handelen. Het duurt maximaal 16 weken totdat er een beslissing is genomen op een aanvraag. Nadat een positief besluit is gestuurd, wordt het bedrag zo snel mogelijk uitbetaald. In ieder geval binnen 2 weken na ontvangst van het besluit. Op dit moment is de gemeente nog bezig met het afhandelen van de aanvragen die voor 31 oktober zijn ingediend.

Contact
Heeft u vragen over de energietoeslag? Bel met gemeente via tel 0478 – 52 33 33 en kies in het menu voor 1.