Zomercursus Plezier op school

“Naar het voortgezet onderwijs …. Leuk? Echt niet!”

De overgang naar het voortgezet onderwijs kan voor kinderen die op de basisschool gepest zijn of problemen hebben in de omgang met andere kinderen, extra moeilijk zijn. Het maken van een goede start is erg belangrijk om te voorkomen dat deze problemen zich op de nieuwe school herhalen.

Doel van de cursus is om de kinderen te helpen met plezier en zelfvertrouwen naar de nieuwe school te laten gaan. Ze leren contact te leggen met andere kinderen, voor zichzelf op te komen en om te gaan met plagen en pesten. We besteden aandacht aan positief denken en non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Aan het einde van het schooljaar vinden de individuele kennismakings-/intakegesprekken plaats. Voorafgaand aan de cursus vindt een ouderavond plaats om kennis te maken met de trainers en informatie over de inhoud van de cursus te krijgen. In/rond de herfstvakantie is er een terugkombijeenkomst voor de deelnemers en bestaat er de mogelijkheid voor ouders om een afsluitend gesprek aan te vragen.

Voor wie: aanstaande brugklassers uit de gemeente Venray, Horst aan de Maas, Beesel, Bergen en Mook en Middelaar.
Wat: tweedaagse zomercursus Plezier op school
Waar: Raayland College, Leunseweg 6 te Venray
Wanneer: 17 en 18 augustus 2020 van 8.30 tot 17.00 uur. Ouderavond 22 juni 2020 van 19.00 tot 20.00 uur

Informatie en aanmelden
Voor de start van de cursus wordt er contact opgenomen.
Voor aanmelding en meer informatie kunt je contact opnemen met de sociaal verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg verbonden aan de school of met Synthese.

Je kunt je ook aanmelden via de website van Synthese, www.synthese.nl via het kopje aanbod & inschrijving.