Energiecoaches voor iedereen

Sinds begin dit jaar zijn in de gemeente Venray tien vrijwillige energiecoaches aan de slag. Ze hebben een behoorlijk aantal huishoudens met energiearmoede bezocht en daar bespaaradviezen gegeven. Sinds enkele maanden kan iedereen een kosteloos adviesgesprek aanvragen, dus niet alleen mensen met ‘energiearmoede’.
Energie besparen kan bijna altijd De energiecoaches beginnen een huisbezoek met het bekijken van het energieverbruik. Daarna maken ze een rondje door de woning om te kijken wat er beter zou kunnen. Zoals verlichting, warmwatergebruik, verwarming, tocht en energieverbruik van apparaten. Met kleine veranderingen valt vaak al veel te bereiken. Eén graad lager stoken bijvoorbeeld levert 7% gasbesparing op. De energiecoaches kijken echter ook naar de isolatietoestand van de woning en de kwaliteit van het glas in de ramen.

De bespaarcoaches bespreken alle mogelijkheden met de bewoners. Ook laten ze handig foldermateriaal achter, zodat mensen nog eens rustig alles kunnen nalezen.

Aan het eind van het bezoek heeft de bewoner een goed beeld wat die zelf kan doen om energie te besparen. Dat kan zijn door kleine aanpassingen maar ook door het laten doen van extra woningisolatie. Interesse in een woningbezoek en adviesgesprek? Vraag een huisbezoek aan via energiebesparing@venray.nl. Vermeld uw naam en adresgegevens en vergeet niet uw telefoonnummer. U kunt ook bellen met de helpdesk 088-0046388.

Belangstelling om zelf energiecoach te worden? Stuur voor meer info een mail naar energiebesparing@venray.nl, of bel met Geert Geujen, energieconsulent gemeente Venray, 06 3427 3800.