Rouwgroep Synthese van start

Synthese start met een gesprekgroep ‘Omgaan met verlies’ voor mensen die een dierbare zijn verloren. De gespreksgroep bestaat uit 6 bijeenkomsten en gaat op 10 januari 2024 van start. De bijeenkomsten vinden plaats bij Synthese in Venray.

Het verliezen van een dierbare brengt rouwgevoelens met zich mee. Rouwen is langzaam maar zeker begrijpen dat jouw leven ingrijpend is veranderd door het verlies van iemand die je lief is. Rouw neem je mee, overal waar je komt en overal waar je gaat. Rouwen vindt plaats op alle lagen: in gedachten, in gevoelens, in je lijf en in de waarneming van de wereld om je heen. Ieder mens gaat op eigen wijze om met gevoelens van rouw. Een rouwproces verloopt voor iedereen anders.

Delen van ervaringen:

Het delen van ervaringen met anderen die een dierbare zijn verloren, kan steun geven. Reactie van een deelnemer: “Ik zag er erg tegenop maar het is me heel erg meegevallen! Het is heel fijn om te ervaren dat er meer mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Er was zoveel herkenning”.

Petra Gerrits en Anja Damhuis gaan de groep begeleiden. Data van de bijeenkomsten zijn: woensdag 10 en 24 januari, 7 en 21 februari en 6 en 20 maart van 14.00 tot 16.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats bij Synthese, Leunseweg 51 in Venray. Er zijn geen kosten aan verbonden. Minimum aantal deelnemers is 6 en maximaal 8. Aanmelden kan via www.synthese.nl onder het kopje ‘Aanbod en Inschrijving’. U kunt ook bellen met Synthese Venray (0478) 517317.

 

_________________________________

Voor meer achtergrondinformatie kunt u terecht bij Petra Gerrits van Synthese p.gerrits@synthese.nl